“Ikvienam Latvijas iedzīvotājam iespēja palikt ar tukšu bankas karti” – Tikko izziņota steidzama informācija

Diemžēl šī situācija ir ļoti reāla, un katram Latvijas iedzīvotājam ir iespēja ātri zaudēt pat simtiem eiro, ja nepievērš pienācīgu uzmanību savam bankas kontam.

 

Raksta sākumā izskaidrosim Latvijas pāreju uz eiro valūtu.

Latvijas pāreja uz eiro valūtu notika 2014. gada 1. janvārī, konvertējot Latvijas latu eiro kursā 1 EUR pret 0,702804 LVL.

1991. gada 27. augustā Eiropas Ekonomikas kopiena un tās dalībvalstis atzina Baltijas valstu neatkarības atjaunošanu. Šo notikumu sekoja virkne ārpolitisko un iekšpolitisko lēmumu, kas veicināja Latvijas ceļu uz Eiropas Savienību. Tomēr pēdējais un izšķirošais solis bija referendums par ES dalību, kas notika 2003. gada 20. septembrī.

 

2004. gadā, kad Latvija pievienojās ES, tāpat kā citas jaunās ES dalībvalstis, tika iekļauti nosacījumi par potenciālu eiro ieviešanu, pēc tam, kad tiktu izpildīti visi Māstrihtas kritēriji ekonomikas jomā. 2005. gada 1. janvārī Latvijas Banka noteica valūtas maiņas kursu starp latu un eiro, kurā 1 eiro bija ekvivalents 0,702804 latiem.

 

Neskatoties uz sākotnējo nodomu pāriet uz eiro līdz 2008. gada 1. janvārim, sarežģījumi, kas radās no Māstrihtas kritēriju neievērošanas un tam sekojošās finanšu un administratīvās krīzes periodā no 2008. līdz 2010. gadam, noveda pie tā, ka eiro ieviešana Latvijā tika atlikta.

2013. gada 9. jūlijā Ekonomikas un finanšu padome, kurā piedalījās Eiropas Savienības dalībvalstu finanšu ministri, oficiāli apstiprināja Latvijas pievienošanos eirozonai.

Lasi arī: “Es nedrīkstu teikt, ka esmu pusbadā…”; Pauls atklāj, kurš par viņu rūpējas pēc sievas došanās mūžībā

Pavisam nesens notikums kādam Latvijas iedzīvotājam…

Šķir otru lapu, lai lasītu tālāk

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment